Економічні проблеми Росії значно не вплинуть на завершення війни в Україні — експерт

Російська економіка і війна України
Російська економіка і війна України

З фінансового погляду в економіці Росії все стало гірше, але не настільки, як б українці хотіли. Тому говорити про те, чи вистачить економії Росії для ведення війни в Україні, некоректно.

Важливо зазначити, що економіка Росії має проблеми, які були відчутніші раніше. Однак, ці економічні проблеми не будуть вирішальними для завершення війни, заявив економіст компанії Ukraine Economic Outlook Адріан Пантюхов у програмі телеканалу FREEДOM.

Потрібно перестати говорити про те, що економіка Росії руїнується найближчим часом. Це нереалістичні очікування. Повинні говорити про те, що грошей в Росії стане менше порівняно з 2021 роком. У економіці РФ є проблеми, такі як зменшення фонду добробуту, зменшення резервів, незадовільні обсяги ділової активності, збільшення облікової ставки та інше. Але, незважаючи на ці проблеми, загалом економіка РФ залишається стабільною

За словами економіста, Росія має свої ринки збуту в Індії та Китаї, які хоч і купують російські товари за низькими цінами, але продовжують вносити великі суми в російський бюджет. Тому говорити про те, чи вистачить економії Росії для ведення війни в Україні, некоректно.

Важливо зазначити, що економіка Росії почувається гірше, ніж раніше. Але ці економічні проблеми не будуть вирішальними для закінчення війни в Україні, висновок Адріан Пантюхов.

Читайте також