Ексглаву Роскосмосу Рогозіна зробили "сенатором" окупованої Запорізької області

Російський політик Дмитро Рогозін, який кілька років очолював державну корпорацію Роскосмос, отримав посаду "сенатора від Запорізької області".

Він вже заявив, що для нього честь "захищати" інтереси Запорізької області. Про це написав у Telegram.

"Для мене честь захищати інтереси Запорізької області та загалом "Новоросії" (російська пропагандистська назва південних областей України Gazeta.ua)", написав Рогозін.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Інформація про те, що Рогозін може отримати місце у верхній палаті російського парламенту, Раді федерації, вперше зʼявилася у виданнях "Коммерсант" і "Ведомости" ще 17 вересня.

Під окупацією РФ наразі знаходиться лише південна частина Запорізької області. Більшу частину області, в тому числі і обласний центр, Запоріжжя, Москва ніколи не контролювала.

Українські війська ведуть оборону на сході та півдні України, наступальну операцію на Мелітопольському напрямку та наступальні дії на Бахмутському напрямку.

Захисники знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території та закріплюються на досягнутих рубежах, пише Генштаб у зведенні.

Зокрема, значними втратами у живій силі та техніці завершились для ворога атаки у районах Роботиного та Вербового Запорізької області завершилися для окупантів. Наші захисники продовжують тримати оборону на зайнятих рубежах, завдають окупаційним військам втрат.