Ексміністр МЗС пояснив, чому Ердоган блокує передачу Україні кораблів для розмінування

Президент Туреччини, Реджеп Таїп Ердоган, не пропустив мінні тральники від Великої Британії в Україну. Павло Клімкін, ексміністр закордонних справ України, пояснив, що це стосується Конвенції Монтре, яка регулює прохід кораблів через протоки. Туреччина з початку російсько-української війни не пропускає військові кораблі через протоки. Це дозволяє Ердогану мати контроль над протоками та використовувати це впливовий інструмент у відносинах з Москвою. Турецькій стороні необхідно переконати, що вони розуміють міжнародне право вірно, і Україні важливо мати аргументи для того, щоб Ердоган не пропускав російські військові кораблі. Клімкін також зазначив, що Ердоган намагається зберегти незалежність в своїх діях та посередницьку роль між Заходом та Путіним. Він очікує на момент, коли його посередництво буде знову потрібне.

Туреччина не пропустить мінні тральники від Британії до України

Президент Туреччини, Реджеп Таїп Ердоган, не пропустив мінні тральники від Великої Британії в Україну. Павло Клімкін, ексміністр закордонних справ України, пояснив, що це стосується Конвенції Монтре, яка регулює прохід кораблів через протоки.

Турецькій стороні необхідно переконати, що вони розуміють міжнародне право вірно

Туреччина з початку російсько-української війни не пропускає військові кораблі через протоки. Це дозволяє Ердогану мати контроль над протоками та використовувати це впливовий інструмент у відносинах з Москвою. Турецькій стороні необхідно переконати, що вони розуміють міжнародне право вірно, і Україні важливо мати аргументи для того, щоб Ердоган не пропускав російські військові кораблі.

Ердоган намагається зберегти незалежність у своїх діях та посередницьку роль

Ексміністр Павло Клімкін зазначив, що Ердоган намагається зберегти незалежність в своїх діях та посередницьку роль між Заходом та Путіним. Він очікує на момент, коли його посередництво буде знову потрібне.