Експерт оцінив, скільки снарядів необхідно артилеристам ЗСУ

снаряди для артилеристів ЗСУ
снаряди для артилеристів ЗСУ

Стабілізувати ситуацію на Авдіївському фронті можна буде, якщо у наших бійців буде достатня кількість артилерійських снарядів. Це заявив голова Українського центру безпеки та співпраці Сергій Кузан.

За його словами, без артилерії тримати фронт на 250 градусів майже неможливо. Проте, як тільки отримаємо артилерійські снаряди, зможемо стабілізувати ситуацію на фронті та розбити російські сили. Наші артилеристи є більш фаховими та точнішими, а за допомогою західної зброї ми досягаємо кращих результатів у боротьбі з ворожими артилерійськими установками.

"У такий спосіб ми могли воювати меншою кількістю боєприпасів. Але коли це співвідношення, 1 до 5 або навіть 1 до 8, то у цих умовах нам доводиться обирати цілі. Якби це співвідношення було скорочене хоча б 1 до 3, навіть у таких умовах ми могли б тримати росіян на достатній відстані", - пояснив він.

Кузан також зазначив, що Україна очікує отримати 800 тисяч снарядів, які передадуть нам з Чехії. Вони можуть забезпечити нас тривалим періодом бойових дій. Однак, велика частина з цих снарядів є калібру 155 і радянського 122, тому до нас будуть поставлені не всі одразу.

"Постачання снарядів буде здійснюватись поетапно. Ми плануємо норму витрат снарядів враховуючи найгіршу ситуацію, щоб протриматися ще найближчі місяці", - підкреслив Кузан.

Крім того, є інформація про перемовини Німеччини з Індією щодо отримання снарядів для України.

Читайте також