Експерт спрогнозував, як зміниться курс валют в Україні

Лісовий розповів про курс валют в Україні на наступний тиждень

Начальник департаменту казначейства "Глобус Банку" Тарас Лісовий повідомив, що наступного тижня будуть валютні зміни на ринку, хоча незначні. Він зазначив, що ці зміни не порушать логіку контрольованого ринку і не вплинуть на валютні коридори на міжбанку та готівковому ринку. Однак, курсові коливання будуть триматися в рамках останніх трендів. Він також зауважив, що на готівковому ринку буде конкуренція між курсами купівлі та продажу між фінустановами, але суттєвих розривів не передбачається.

"Також варто акцентувати, що з 15 по 21 квітня на готівковому ринку спостерігатиметься конкуренція курсів купівлі та продажу між фінустановами: не виключено, що курси банків та обмінників можуть максимально наближатися один до одного, а суттєві курсові розриви вже малоймовірні",
- зазначив Лісовий.

За словами Лісового, валютний ринок продовжить жити у режимі "керованої гнучкості", з різновекторними, але незначними змінами, які не сколихнуть ринок. Він підкреслив, що основними факторами, що впливають на ринок, є економічні та військові. Також він навів деякі прогнози щодо очікуваних валютних коридорів та курсових змін.

Основні характеристики, за якими можна зробити висновок, що валютний ринок залишається стабільним, є непомітні зміни в валютних коридорах, поточні курсові зміни та різниця між курсами купівлі та продажу.

Лісовий також прогнозує, що курсові коливання не будуть перевищувати 2% від початкового курсу за допустимих 5%.

"Таким чином, можна зробити висновок, що посеред квітня ситуація на валютному ринку буде в межах усталеної системи: ні рвучких курсових змін, ні скаженого попиту не передбачається. Відповідно будь-які поточні зміни-коливання будуть осудними, а отже, не загрожуватимуть ринку курсовими катаклізмами",
- ділиться своїми думками Лісовий.