Енергетичну інфраструктуру Харківщини відновлять за рахунок Фонду підтримки енергетики

Відновлення зруйнованих об'єктів енергетики на Харківщині заплановано за допомогою Фонду підтримки енергетики

Міністр енергетики Герман Галущенко повідомив, що Україна планує відновити зруйновані Росією об'єкти енергетики на Харківщині за рахунок коштів Фонду підтримки енергетики, в якому наразі є понад €40 млн.

Галущенко наголосив, що Україна розробила ряд механізмів співпраці з міжнародними партнерами для надання допомоги енергосектору. Один з них - Фонд підтримки енергетики, який було створено навесні 2022 року.

За кошти, внесені до Фонду донорами, закуповується устаткування. Це устаткування використовується українськими енергетиками для ремонтів та відновлення після атак ворога.

"На сьогодні у Фонді є доступні для подолання наслідків цього обстрілу більше €40 млн - на них будуть здійснюватися закупівлі необхідного обладнання. Крім цього, постійно надходить допомога у вигляді устаткування", - наголосив міністр.

Відновлення ТЕЦ-5 може зайняти багато років

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов зауважив, що необхідно подумати про відновлення ТЕЦ-5, але цей процес може зайняти багато років.

"Це відбудеться не завтра, не через місяць або два, бо руйнування досить серйозне. І поряд з відновленням великих генеруючих об'єктів маємо думати про альтернативу. Низку відповідних проєктів маємо реалізовувати до наступного ОЗП", - зазначив очільник області.

Джерело: Forbes