Енергоатом включили до переліку підприємств, з яких через суд не стягуватимуть борги

Енергоатом у переліку підприємств без боргів
Енергоатом у переліку підприємств без боргів

НАЕК "Енергоатом" заборонено стягувати борги

Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості вирішило, що до кінця воєнного стану НАЕК "Енергоатом" не може стягувати борги у суді. Відповідно до рішення міністерства, підприємство було включено до списку компаній, які не мають права проводити виконавчі дії за судовими рішеннями.

Цю інформацію підтвердили у Мінстратегпромі відповідаючи на запит Укрінформу. Вони згадали, що Закон України "Про виконавче провадження" передбачає зупинку виконавчих дій для підприємств оборонного комплексу протягом дії воєнного стану.

"Принагідно інформуємо, що наказом Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України від 02.08.2024 No 95 "Про включення Акціонерного товариства "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом"" до переліку підприємств, які є боржниками у виконавчих провадженнях, вчинення виконавчих дій за якими зупиняється у період воєнного стану" АТ "НАЕК "Енергоатом" (код ЄДРПОУ 24584661) включено до відповідного переліку", - йдеться у відповіді на запит.

Зазначено, що до переліку включаються підприємства, які виконують державний контракт у сфері оборони або приймають участь у його виконанні на підставі договорів, включаючи зовнішньоекономічні договори. Підприємство також повинно бути включено до електронного реєстру учасників відбору та виконавців державних контрактів.

Очікується, що НАЕК "Енергоатом" не буде мати права вимагати виконання боргів до завершення воєнного стану.

Читайте також