Ердоган назвав Росію однодумцем: пояснив у чому

Туреччина готова переробляти на борошно російське зерно, яке надходитиме "зерновим коридором". Це борошно Анкара відправлятиме в бідні країни Африки та слаборозвинені країни.

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган назвав Туреччину і Росію однодумцями в цьому питанні, повідомляє Укрінформ.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Ви знаєте, ми в цьому питанні з Росією однодумці. Тобто зерно, яке буде надходити з Росії "чорноморським коридором", ми будемо переробляти на борошно і транспортувати його як борошно до бідних країн Африки, слаборозвинених країн", сказав Ердоган.

Перед цим Ердоган провів телефонну розмову з Путіним. Президент Туреччини закликав російського диктатора не розпалювати ситуацію в Чорному морі. Він переконував Путіна, що розрив зернових угод, на який пішла Москва, не принесе користі жодній зі сторін.

Очільники обох країн домовилися, що Путін приїде до Анкари та зустрінеться зі своїм турецьким колегою. Ключовою темою їхньої розмови стане зернова угода та перспективи чорноморського коридору.

17 липня у Кремлі заявили, що РФ відмовляється продовжувати дію "зернової угоди". Перед цим росіяни блокували судна, що прямували до українських портів під завантаження.

Президент України Володимир Зеленський надіслав листи президенту Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану і генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу з пропозицією продовжити роботу Чорноморської зернової ініціативи або її аналога у тристоронньому форматі.