ЄС не має сподіватись на США у питаннях безпеки – прем'єр Франції

Франційський прем'єр закликає Європу розраховувати на свої збройні сили

Прем'єр-міністр Франції Габріель Атталь заявив, що країни Європейського союзу повинні покладатися на свої збройні сили, а не на безпекову парасольку НАТО. В інтерв'ю телеканалу CBC він заявив: "Ми повинні покладатися переважно на себе. Нам потрібен другий 'рятувальник'. Так, є НАТО, але ми також повинні зміцнити політику оборони в ЄС, щоб мати цього іншого рятувальника".

Атталь також висловив незадоволення тим, що безпека та спроможність підтримувати Україну залежать від голосування за Атлантичним океаном. Він зазначив, що країни ЄС повинні самостійно приймати рішення та зміцнювати свою оборонну політику.

Атталь уникнув коментування можливих наслідків повторного обрання Дональда Трампа президентом США. Він заявив, що не втручатиметься у волевиявлення американців, але наголосив на важливості європейського суверенітету та оборонного бюджету.

Висловлюючи підтримку Україні, прем'єр Атталь підкреслив, що країни ЄС повинні бути готовими до будь-якої ситуації та розвитку подій, особливо з урахуванням ситуації в Україні.

Джерело: Слово і діло