ЄС продовжив дію механізму тимчасового захисту українських біженців

ЄС продовжив дію механізму тимчасового захисту
ЄС продовжив дію механізму тимчасового захисту

Дію директиви щодо тимчасового захисту Євросоюзу, яка надає можливість українським біженцям легально перебувати на території країн Європейського Союзу, продовжено до березня 2025 року.

Українські біженці, які знаходяться в країнах ЄС, мають право на роботу, проживання, медичну допомогу і базовий соціальний захист. Про це йдеться на сайті Європейської комісії.

Згідно з повідомленням Європейської комісії: "27 вересня міністри досягли політичної згоди щодо продовження дії тимчасового захисту до 4 березня 2025 року. Рішення було ухвалено 19 жовтня".

Також можливо підписатися на наш канал в телеграмі з новостями - INKORR.

Після російської агресії та повномасштабного вторгнення в Україну у лютому 2022 року, Європейський Союз вперше активував директиву щодо тимчасового захисту, що надала українським громадянам право легального перебування на території ЄС. Початково дія директиви була обмежена на рік, але потім термін продовжили до березня 2024 року.

Тимчасовий захист є особливим механізмом ЄС, який активується у виняткових обставинах масової міграції.

Раніше Європейська комісія запропонувала продовжити тимчасовий захист для українців, які залишають Україну через російську агресію, від 4 березня 2024 року до 3 березня 2025 року.

Цей крок забезпечить стабільність і підтримку для понад 4 мільйонів осіб, які мають статус біженця в усьому ЄС, - повідомили в Брюсселі.

Читайте також

Мороженое с чипсами: как приготовить
вчора, 13:06 117 переглянули
Мороженое с чипсами: как приготовить