ЄС та США бракує відчуття терміновості надання Україні зброї для перемоги — ЗМІ

ЄС та США недостатньо терміново надають Україні зброю
ЄС та США недостатньо терміново надають Україні зброю

У Вашингтоні й Брюсселі немає відчуття нагальної необхідності надати Україні зброю та боєприпаси, потрібні для виживання та перемоги над Росією. Президент Джо Байден засудив ракетну атаку на Київ, але це не перший раз, коли він говорить про це. Він заявив, що Вашингтон і НАТО оголосять про нові заходи щодо посилення протиповітряної оборони України.

Україна закликала до створення безпілотної зони, проте США і НАТО не бажають розглядати цю пропозицію. Байден відмовився, стверджуючи, що це може призвести до ескалації з Росією. Україні потрібна можливість атакувати російські аеродроми до підняття бомбардувальників у повітря.

Велика Британія дозволила Україні атакувати військові цілі в Росії ракетами Storm Shadow, а Польща розглядає можливість збивати російські ракети над Україною. США теж шукають способи зробити захист України ефективнішим, але не хочуть ескалації. Байден заборонив удари вглиб російської території і це дозволило російській крилатій ракеті вдарити у дитячу лікарню в Києві.

Україна не отримала достатню підтримку від США та НАТО і продовжує перебувати під ударом. Вони потребують допомоги зараз, а не порожніх заяв. Політика США не зміниться й дозвіл на атаки вглиб Росії не буде наданий. Росії дозволяють утримувати ініціативу, а це не є способом перемоги в війні.

Джерело: ZN.UA

Читайте також