Естонська оборонна компанія вироблятиме ракетні системи в Україні

Ракетна система вироблятиметься в Україні
Ракетна система вироблятиметься в Україні

Естонська компанія Frankenburg Technologies оголосила про початок виробництва ракетних систем в Україні.

"Нещодавно створена естонська оборонна компанія оголосила, що почне виробляти протидронові ракетні системи в Україні", - повідомили у Bloomberg.

Зазначається, що заява Frankenburg Technologies свідчить про зацікавленість європейських виробників зброї у створенні виробництва на українській території.

Frankenburg Technologies, заснована у січні, має провідних фахівців з оборони та технологій Єстонії. З компанією співпрацює генерал Естонії Мартін Герем, екскомандувач Сил оборони, а також генеральний директор Milrem Robotics Кулдар Ваарсі, котрий виступає як стратегічний інвестор. (Естонська компанія Milrem Robotics є активним учасником кількох європейських оборонних проєктів, керованих Європейським оборонним агентством та Європейським оборонним фондом.)

Один зі співзасновників компанії - Тааві Мадіберк, генеральний директор естонського виробника суперконденсаторів Skeleton Technologies, що має інвестиції в Німеччині та Франції та партнерство з Siemens. За документами компанії, Маргус Ліннамяе, один з найбагатших бізнесменів Естонії, має зв'язок з Frankenburg Technologies.

Джерело: Укрінформ

Читайте також