Європарламент закликав терміново зняти заборону на удари України по Росії

Україна атакує Росію - парламент
Україна атакує Росію - парламент

У четвер, 19 вересня, Європарламент закликав країни Європейського Союзу негайно зняти обмеження на використання Україною західної зброї проти законних військових цілей на території Росії.

Як повідомляє "Хвиля", про це йдеться у проекті резолюції організації.

Європарламент під час пленарного засідання прийняв резолюцію "Підтримка Україні країнами-членами ЄС". За неї проголосували 425 депутатів, проти - 131, утрималися 63. Всього проголосували 619 депутатів.

Парламентарі вважають, що ці обмеження утруднюють Україні здійснювати самооборону і ставлять її населення та інфраструктуру під загрозу.

Крім того, Європарламент закликав країни ЄС швидше постачати зброю Україні, зокрема системи протиповітряної оборони та інші озброєння, включаючи німецькі ракети Taurus.

Також парламентарі висловили підтримку санкціям проти РФ, Білорусі та країн та організацій, які надають Росії військові технології та обладнання.

У резолюції також закликають до ембарго на російський газ, санкцій проти "Газпрому" та нафтових компаній Росії. Депутати також підтримують санкції проти судів, які експортують російський газ та нафту та обходять санкції, та санкції проти морських суден, які обслуговують енергетичні проекти Росії в Арктиці.

Депутати також закликають до розширення гуманітарної підтримки України з боку ЄС і зазначають, що ця підтримка буде актуальною ще довгий час. Також вони просять Євросоюз розробити план фінансової підтримки для відновлення України та не зменшувати фінансування.

Резолюція Європарламенту є рекомендаційною і не має юридичної сили.

Нагадаємо, Байден та Стармер обговорили дозвіл на удари по Росії.

Читайте також