Філатов про будівництво метро: «Історія настільки ж сумна, наскільки й цинічна»

Українська компанія забирає обладнання та персонал з будівництва метро у Дніпрі

У перші дні повномасштабного вторгнення турецької компанії "Limak", яка займалась будівництвом метро у Дніпрі, виявилося, що вона зникла з будівельних майданчиків, взявши з собою весь персонал, техніку та документи. Про це повідомив мер Дніпра Борис Філатов у своєму Facebook.

"Limak" мав великі зобов'язання як перед контрактом та міжнародним тендером, так і перед європейськими банками. Жодні гарантії не були надійними, тому його дії є цинічними. Проблеми з турецькими "партнерами" не є винятком в Україні, про це було вже повідомлено Кабміну, Торгово-промисловій палаті та правоохоронним органам. Заплановані відповідні заяви до посольства Туреччини та міжнародних бізнес-спільнот.

Місто шукає інші варіанти для підтримки недобудови "Limak" тунелей та завершення робіт у метро.

Історія будівництва метро у Дніпрі

Будівництво метро у Дніпрі триває вже протягом багатьох років. У 2020 році в рамках вибухів не були отримані необхідні дозволи, через це роботи гальмувались. Глобальні кредитні угоди було укладено з європейськими банками на суму понад 300 млн євро. Один з найвідоміших архітекторів планував побудувати станцію метро у Дніпрі.