Франція приєднається до ініціативи Чехії по закупівлі боєприпасів для ЗСУ

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Франція приєднається до проекту Чехії з закупівлі боєприпасів для ЗСУ і пошуку джерел фінансування. Він зробив цю заяву під час спільної прес-конференції з чеським президентом Петром Павлом.

Макрон зазначив, що Франція буде звертатися до третіх, неєвропейських країн з проханням надати ресурси для задоволення потреб України в боєприпасах. Ця ініціатива спрямована на пошук боєприпасів у інших країнах, сумісних з українським обладнанням.

Макрон також додав, що раніше країни проводили таку роботу окремо, але тепер розпочали більш ефективну форму співробітництва. Він підкреслив, що Європа повинна вийти за межі свого обсягу фінансування, враховуючи потреби України.

Президент Франції також обговорив питання фінансування закупівлі боєприпасів. Він зазначив, що це може бути двостороння мобілізація, співпраця з третіми сторонами або європейське фінансування з Європейського фонду світу.

Макрон також підтримав пропозицію обкладати доходи від заморожених російських активів, наголосивши, що Франція проти порушення міжнародного права в цьому питанні.

Нагадаємо, що Чехія закликала інші країни приєднатися до її ініціативи щодо боєприпасів для ЗСУ.