Франція зосередиться на забезпеченні ЗСУ авіабомбами - Лекорню

Франція надає Україні авіабомби замість винищувачів "Міраж"

Україна отримає від Франції авіабомби замість обіцяних винищувачів "Міраж". Міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню стверджує, що країна зосередиться на забезпеченні ЗСУ авіабомбами, які можна використовувати на літаках радянського зразка.

"Стосовно авіації - ми також намагаємося зробити щось корисне. Аби бути максимально чесними… замість постачати "Міражі 2000", яких у нас дуже мало і технічне обслуговування яких було б дуже складним завданням, ми вирішили розпочати загальну підготовку пілотів", - заявив Лекорню.

За словами міністра, Франція також вкладає гроші та інженерні розробки в адаптацію бомб A2SM до радянських літаків Су-24 та МіГ-29, які використовуються в Україні.

"Постачання п'ятдесяти бомб A2SM, які щомісяця надходять до України та є сумісними з радянськими літаками, - це зміна правил гри", - зазначив Лекорню. "Авіація завжди не є центральним пунктом, на якому ми концентруємося, але це є найважливішою точкою".

Міністр додав, що Франція дотримується своїх обіцянок і не має розбіжностей між словами та діями. Він також зазначив, що постачання деяких видів озброєнь відбуваються пізніше, коли логістика вже впорядкована і поставки здійснюються.

Джерело: Українська правда