Генштаб оновив рекомендації журналістам щодо роботи в районах бойових дій

Збройні Сили України підготували оновлені рекомендації для журналістів

Управління зв'язків з громадськістю Збройних Сил України оприлюднило оновлені рекомендації для журналістів, які стосуються проведення роботи на військових об'єктах та в районах бойових дій в умовах воєнного стану. Про це повідомила пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Рекомендації надають відповіді на різні питання, зокрема:

  • процедура отримання прескарти Збройних Сил України та правильне оформлення документів;
  • правила роботи на об'єктах оборони України;
  • заборонені для розголошення інформації;
  • правила фото- та відеозйомки в умовах війни, поради з особистої безпеки;
  • типові запитання щодо професійної діяльності.

У документі зазначається, що відповіді на ці запитання і багато іншої корисної інформації можна знайти в рекомендаціях журналістам щодо роботи на військових об'єктах та в районах бойових дій в умовах воєнного стану за посиланням.

Також у документі є контактна інформація представників служб зв'язків з громадськістю Збройних Сил України та військових адміністрацій.

Рекомендації розроблені з урахуванням вимог чинного українського та міжнародного законодавства і досвіду, набутого під час відсічі збройної агресії Російської Федерації.

Продовжується війна Росії проти України

Вже 733-й день триває повномасштабна війна Росії проти України. За минулу добу відбулися 95 бойових зіткнень. Ворог вдалося здійснити 11 ракетних та 98 авіаційних ударів, провести 129 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Протягом минулої доби і протягом ночі російські окупанти знову атакували Україну, використовуючи балістичні ракети та дрони-камікадзе.