В Україні зміняться правила експорту агропродукції

В Україні зміняться правила експорту агропродукції

Верховна Рада ухвалила закони, що мінімізують зловживання при експорті аграрної продукції

Верховна Рада України ухвалила у другому читанні і в цілому закони №10168-2 та №10169-2, які вносять зміни до Податкового, Митного кодексів та інших законодавчих актів України щодо експорту аграрної продукції. Ці законопроєкти спрямовані на запровадження механізмів для мінімізації можливостей зловживань при експорті зернових та олійних культур.

Українська зернова асоціація раніше закликала уряд і депутатів не вводити додаткові правила та механізми для експорту зернових, оскільки це може призвести до повної зупинки експорту і втрати валютних надходжень. Вони вважають, що ухвалення законопроєктів без консультацій з бізнес-асоціаціями може призвести до запровадження незастосовних правил і паралізу ринку зерна.

"Ухвалення законопроєктів 10168-2 та 10169-2 без консультацій та залучення бізнес-асоціацій приведе до запровадження невиконуваних та незастосовних правил та, відповідно, паралічу на ринку зерна і повної зупинки експорту з України", - зазначено у зверненні Української зернової асоціації.

Джерело: Укрінформ

Читайте також: