Генштаб повідомив про частковий успіх ЗСУ біля Роботиного

  • Сили оборони України продовжують проводити наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, завдають значних втрат російським військам у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

  • Українські війська зазнали часткового успіху на півдні Роботиного Запорізької області. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

  • За останню добу на фронті відбулося 55 бойових зіткнень. Авіаційні удари були нанесені на 24 населених пункта в Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях. Понад 110 населених пунктів було піддано артилерійському вогню противника.

  • Ситуація в зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках залишається практично без змін. На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає свою військову присутність у прикордонних районах і активно здійснює диверсійну діяльність, щоб не допустити перекидання українських військ на загрозливі напрямки. Ворог також підвищує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону в Бєлгородській області.

  • Російські війська продовжують відправляти в ув'язнення людей у "м'ясні штурми" на Куп'янському напрямку. Проте військові ЗСУ активно обороняються на цій ділянці. Про це повідомив начальник служби зв'язків із громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

  • Російські війська не припиняють обстрілювати дорогу, що веде до Авдіївки, ускладнюючи евакуацію мирних жителів та постачання гуманітарної допомоги. Це було розповідано начальником Авдіївської міської військової адміністрації Віталієм Барабашем.