Генштаб: За добу відбулося 110 бойових зіткнень, найгарячіше на Покровському напрямку

Генштаб, 110 бойових зіткнень, Покровський напрямок
Генштаб, 110 бойових зіткнень, Покровський напрямок

Українські військові продовжують стримувати наступ російських окупантів на всіх напрямках.

За інформацією Генерального штабу ЗСУ, на 21 серпня 2024 року вже відбулося 110 бойових зіткнень. Найбільш напружена ситуація залишається на Покровському напрямку.

Протягом доби російські загарбники здійснили один ракетний удар та 76 авіаударів, скинувши 100 керованих авіабомб. Вони також здійснили понад три тисячі обстрілів по позиціях українських військ і населених пунктах.

На Харківському напрямку ворог п'ять разів атакував оборонні рубежі біля Липців та Вовчанська. На Куп'янському напрямку відбулося 16 бойових зіткнень. Лиманський напрямок зазнав 17 атак, Сіверський - одну, Краматорський - шість, Торецький - п'ять.

Найбільша активність спостерігалася на Покровському напрямку, де відбулося 46 боїв. За попередніми даними, українські військові знейтралізували 238 окупантів, знищили бойову броньовану машину, протитанкову ракетну комплекс та автомобіль, а також пошкодили танк, п'ять артилерійських систем та ще одну бойову броньовану машину.

На Курахівському напрямку ворог 13 разів атакував позиції ЗСУ. На Времівському, Оріхівському та Придніпровському напрямках активних бойових дій не відбулося, але тривають авіаудари та обстріли.

Генштаб відзначив ефективні дії воїнів 42 окремої механізованої бригади, які наносять ворогу значні втрати у живій силі та техніці.

Читайте також