Глава Бюро нацбезпеки Польщі припустив, коли Росія нападе на НАТО

За думкою державного секретаря канцелярії президента Польщі та голови Бюро національної безпеки Яцека Сєвєри, Росія може відновити свої війська протягом найближчих трьох років. Тому країни на східному фланзі НАТО мають готуватися до можливої російської агресії.

У розмові з посадовцем було порушено питання про твердження Німецької ради з міжнародних відносин, що Росія може напасти на країни Альянсу і ці країни потребують від п'яти до дев'яти років на підготовку до такого сценарію. Яцек Сєвєра погоджується з цим аналізом, але вважає, що німецькі аналітики були занадто оптимістичними в термінах часу. Він вважає, що країни НАТО на східному фланзі повинні прийняти трьорічний термін підготовки до можливого протистояння, щоб уникнути війни.

За думкою Сєвєри, три роки - це відповідний час, протягом якого потрібно створити достатній потенціал на східному фланзі, який може послужити сигналом для стримування можливої агресії. Російський військово-промисловий комплекс працює в три зміни, тому вже через три роки він може значно збільшити свій потенціал.

Раніше уже виникали ситуації, коли Росія намагалася отримати конфіденційну інформацію про підводні човни НАТО в Балтійському морі через німецькі структури, які ліцензують будівництво газопроводу "Північний потік-2".

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що країни-члени НАТО запевнили, що вони не втомилися від війни Росії проти України. Він також підкреслив, що допомога українським військовим від країн Альянсу буде збільшена.