Глава Херсонщини прокоментував ситуацію з фінансуванням хокейної команди «Дніпро»

Існує ризик фінансового зниження клубу "Дніпро"

Голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін повідомив, що фінансування хокейного клубу "Дніпро" (Херсон) стає складною задачею, але не йде мова про припинення його діяльності.

Прокудін заявив, що їхнє бюджетне фінансування зараз зменшується, але вони все ж забезпечують зарплати гравцям. Загалом, бюджет клубу повинен бути близько 12-13 млн грн. Крім того, клуб співпрацює зі спонсорами, які допомагають з купівлею амуніції та додатковими виплатами гравцям.

Прокудін наголосив, що "Дніпро" є єдиним професійним спортивним клубом з Херсонської області, який бере участь у всеукраїнських змаганнях.

Він також зазначив, що зменшення фінансування може призвести до втрати провідних гравців, але команда намагатиметься надавати спортивні стипендії їм і зберігати їх у складі. Також, клуб сподівається на проведення передсезонного тренувального збору в Швейцарії завдяки знайомству точки контакту з президентом хокейного клубу.

Прокудін також розповів, що команда проводить свої матчі в Одесі через безкоштовне використання Палацу спорту. Він наголосив, що клуб міг би заробляти гроші на матчах, але відсутність умов для вболівальників у Одесі, через регулярні обстріли, призвели до того, що трибуни залишаються порожніми. Втім, згідно з Прокудіном, в Одесі проживає багато херсонців-переселенців, які, якщо було б безпечно, можуть підтримувати команду.

Читайте також:

  • Глава Херсонщини Олександр Прокудін: На лівому березі Дніпра серед зниклих можуть бути десятки тисяч людей