Головнокомандувач Збройних сил Швеції побував на фронті в Україні і зробив невтішні висновки

Головнокомандувач Збройних сил Швеції, Мікаель Бюден, відвідав Україну і заявив, що країна не зможе виграти війну у своєму поточному стані. Він закликав Захід надати сильну підтримку Україні, включаючи Швецію. Швеція стає все більше залученою до конфлікту між Україною та Росією через постачання зброї та військової техніки на суму 22,2 млрд. шведських крон. Бюден особисто переконався в ефективному використанні наданої Україні допомоги під час свого візиту на передову.

Mікаель Бюден звинувачує Росію у порушенні законів війни та в нападах на мирних жителів, зокрема на заклади охорони здоров'я, машини швидкої допомоги та школи. Він зазначає, що Україна не зможе перемогти Росію у поточній ситуації, але це не означає, що перемога неможлива. Вона залежить від підтримки та допомоги країн Заходу. Бюден також відзначає, що війна в Україні триватиме кілька років, і Швеція буде продовжувати надавати підтримку Україні шляхом постачання технічного обслуговування та боєприпасів.

Швеція також виділила новий пакет допомоги в розмірі 1,4 мільярда крон Україні, який буде спрямований на підтримку населення під час зимового періоду. Гроші будуть передані фонду Світового банку, який підтримує відновлення інфраструктури України, включаючи енергетику, житлове будівництво, охорону здоров'я та транспорт.