Грошова допомога від міжнародних організацій: українців попередили про нові схеми шахраїв

Схема шахраїв забороненої грошової допомоги
Схема шахраїв забороненої грошової допомоги

Посилення шахрайства з грошовою допомогою в Україні

В Україні почастішали випадки електронного шахрайства з грошовою допомогою, повідомляє "Право на захист". Багато громадян і організацій намагаються надати фінансову підтримку нужденним, але шахраї розробляють дедалі витонченіші схеми обману.

"У зв'язку з великою кількістю різних програм грошової допомоги, що впроваджуються на території України, почастішали випадки електронного шахрайства!", - попереджають у організації.

У зв'язку з цим українців закликали бути пильними. Для запобігання шахрайству рекомендуються такі правила:

  • Не передавайте третім особам або через Інтернет дані банківських карток, особистих рахунків, CVV-код або іншу важливу для здійснення оплати інформацію.
  • Уникайте переходу за підозрілими посиланнями і завжди перевіряйте достовірність інформації.

Кіберполіція затримала шахраїв / Фото: freepik.com

Зазначається, що єдиний офіційний ресурс для отримання допомоги онлайн - це сайт єДопомога http://aid.edopomoga.gov.ua/ (посилання має виглядати саме так).

"Ми не надаємо посилань на банківські системи і не співпрацюємо з банківськими установами! Посилання на будь-який банк - це шахраї та спроба вкрасти ваші гроші! Будьте пильні та обережні!", - попереджають у організації.

Також варто утримуватися від розміщення персональних даних у загальному чаті і не передавати стороннім особам свої особисті дані. Ділитися інформацією слід лише за прямим запитом адміністратора.

Будьте уважні та не ставтеся довірливо до підозрілих повідомлень, які надходять від невідомих осіб, що намагаються вкрасти ваші кошти.

Нагадаємо, деяким українцям виплатять до 11 тисяч гривень допомоги.

Читайте також