ГУР атакувало дронами найбільший пороховий завод РФ

Безпілотники здійснили атаку на Тамбовський пороховий завод у Котовську, де виробляють порох для зброї та боєприпасів, повідомляє видання "Hromadske" з посиланням на джерело в Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Інформацію про наслідки атаки, за даними джерела, поки уточнюють. Українська влада та військові офіційно не коментують ці удари по території РФ.

Водночас російські Пабліки повідомляють, що безпілотник впав на майданчик поруч з цехом зі змішування порохів на зазначеному заводі. Повідомляється, що ніхто не постраждав і руйнувань не сталося, а персонал було евакуйовано.

У коментарях до цієї публікації росіяни цікавляться, як безпілотники могли пролетіти безперешкодно над територією Росії. Місцеві мешканці звинувачують біженців з України, називаючи їх "свинями", які використовують українські дрони.

Варто зазначити, що Тамбовський пороховий завод є одним з найбільших в Росії виробників порохів для зброї та артилерійських боєприпасів. Після початку вторгнення збільшилося виробництво на 34%. З січня 2023 року завод входить до складу державної корпорації "Ростех".

Незважаючи на те, що відстань між Україною та Тамбовською областю становить понад 700 км, вибухи вже відбувалися на цьому заводі у минулому.

Нагадаємо, що дрони, якими було атаковано нафтобазу в Ленінградській області Росії, були виробництва України. Про це заявив міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін, додавши, що Україна вже може виготовляти дрони вартістю від $350, здатні літати на великі відстані.