ГУР знищило три вертольоти в Підмосков'ї та Самарі

Гурша знищила три вертольоти в Підмосков'ї та Самарі
Гурша знищила три вертольоти в Підмосков'ї та Самарі

У ніч проти 21 липня 2024 року Головне управління розвідки Міністерства оборони України здійснило успішну спецоперацію на території Російської Федерації.

За даними РБК-Україна, які посилаються на інформацію спецслужб, об'єктом атаки став "Національний центр вертольотобудування Міль та Камов", що розташований у населеному пункті Томіліно Московської області.

Під час диверсійних заходів було розбито два типи російських військових гелікоптерів: бойовий Мі-28 та легкий багатоцільовий Ка-226. Ці машини мають важливе значення для російської військової авіації, і їх пошкодження може вплинути на боєздатність повітряних сил агресора.

"Інформація про пожежу в наслідок вибухів на підприємстві викликала велику розгалуженість серед жителів Московської області. Втім, російська влада, як завжди, приховує факти власної недбалості від населення РФ", - додає джерело.

Крім того, згідно з інформацією, 24 липня українські розвідники здійснили ще одну успішну операцію. Цього разу метою став аеродром міністерства оборони РФ "Кряж" у місті Самара. У результаті диверсії було знищено багатоцільовий гелікоптер Мі-8, який широко використовується російськими Збройними силами.

Також, у ніч на 27 липня дрони ГУР вдарили по летовищу "Олений" в Росії, пошкодивши ТУ-22М3.

Читайте також