Хакери атакували сайт Координаційного штабу з питань полонених

DDoS-атака на Координаційний штаб

Сьогодні інформаційні ресурси Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими стали жертвою DDoS-атаки. Про це повідомили представники штабу. У заяві також зазначено, що атака, ймовірно, пов'язана з падінням літака Іл-76.

«Вочевидь, ворог вирішив, що інформація, зокрема, про подробиці обмінів військовополоненими та падіння літака Іл-76, несе для нього загрозу», - заявлено у повідомленні.

У зв'язку з цим Координаційний штаб прийняв рішення обмежити доступ до окремих функцій та ресурсів з метою забезпечення безпеки.

Небезпечні спам-листи на пошту українців

Згадаймо, що небезпечні спам-листи можуть надходити на пошту українців від так званого «мобілізаційного відділу». Служба безпеки України вже повідомила про фішингові розсилки електронних листів, які видавалися від неї. Ці листи намагаються вплинути на органи державної влади, але не мають жодного відношення до СБУ в реальності.

Кібератака українських хакерів на російську компанію

Українські кіберфахівці успішно атакували російську компанію IPL Consulting, яка займалася впровадженням інформаційних систем у російській промисловості. В результаті цієї атаки була знищена повна ІТ-інфраструктура компанії.