Хакери зламали «УралВагонЗавод» і «Руснефть». Серед документів – досьє на олігарха-втікача Курченка

Хактивісти викрали документи з "УралВагонЗаводу" та "Русснефті", включно з досьє на Сергія Курченка

Хактивісти зламали систему безпеки "УралВагонЗаводу" та "Русснефті" і отримали доступ до великої кількості документів, включаючи особисті дані служби безпеки та досьє на олігарха Сергія Курченка. Про це повідомляє хактивістська група Mare Head в соцмережі X.

Хактивісти повідомили про отримання 857 тисяч документів, включаючи досьє на Сергія Курченка та його партнерів. Також вони показали доступ до внутрішніх документів компаній. У цих документах міститься інформація про спостереження служби безпеки над політичними поглядами її співробітників.

Санкції проти "Русснефті"

"Русснефть" - шоста за величиною нафтова компанія в Росії, щороку видобуває значні обсяги нафти та газу. Україна застосувала санкції проти її акціонерів - братів Гуцерієвих.

Документи з "УралВагонЗаводу"

Хактивісти також викрали документи з "УралВагонЗаводу", включаючи інформацію про проблеми з продукцією та фінансуванням, які вплинули на виробництво танків Т-90 в Росії.

Інші розкриті дані

Крім того, українські хакери викрали дані з системи бронювання "Сірена-Тревел". Їхнім розпорядникам вдалося отримати інформацію про 664 мільйони перельотів, включаючи імена, телефони та номери документів пасажирів.

Читайте також:

  • Російські ЗМІ озвучили нову версію вбивства терориста Захарченка. Підозра падає на олігарха з України
  • ВАКС заочно засудив ексголову банку Курченка до 11 років позбавлення волі