Харківщина: більшу частину Вовчанська контролюють українські Сили оборони

Українські війська контролюють Вовчанськ на Харківщині
Українські війська контролюють Вовчанськ на Харківщині

Окупанти продовжують штурмувати Харківщину, але більшу частину Вовчанська контролюють українські сили. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин.

Окупанти зіткнулися з проблемами в логістиці на харківському напрямку. Вони втрачають багато техніки, яку використовують для наступу.

Росіяни намагаються продовжувати штурмувати Вовчанськ і закріпитися в місті піхотними підрозділами. Більшу частину міста контролюють українські сили, але росіяни використовують авіацію для досягнення успіху.

Підрозділи наших військ укріплюють оборону й тримають російських загарбників під вогневим контролем... Ворог намагався просунутися в напрямку населеного пункту Липці, але був відкинутий. Ворожа армія перейшла до тактики ураження наших позицій вогнем артилерії та ударами КАБів.

Російські загарбники використовують важкі вогнеметні системи ТОС-2 "Солнцепьок" і завдають ударів по Вовчанську. Також вони нарощують свої війська на головному ударному напрямку та в районі Вовчанська.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що російські загарбники, не змігши захопити Вовчанськ, перейшли до тактики ураження українських позицій вогнем артилерії та ударами КАБів. У таких умовах важливе значення має фізичне знищення літаків, розвідників та корегувальників вогню, захист військ, маскування та використання макетів.

Для ударів по Вовчанську ворог використовує важкі вогнеметні системи та реактивні системи залпового вогню. Також росіяни нарощують свої війська на головному ударному напрямку та в районі Вовчанська.

Наразі українські сили тримають російських загарбників під контролем і завдають ним ударів. Головний удар спробували здійснити на населений пункт Липці, але їх відкинули.

Окрім того, ворог намагається маневрувати резервами і переміщувати свої підрозділи. Наразі тривають активні бої за контроль над Вовчанськом.

Читайте також:

  • Битва за Харківщину. Командир легендарної 92-ї окремої штурмової бригади – про поточну ситуацію 
  • Битва за Харківщину. Детальний аналіз 
  • Голова Запорізької ОВА: Колаборанти з нашими паспортами їдуть у ЄС і отримують допомогу. Це несправедливо 
  • Втрати ворога станом на 30 травня 2024 – Генштаб ЗСУ 

Читайте також