"Ходять чутки про тунелі" - як Ізраїль пропустив підготовку нападу

Уряд Ізраїлю продовжував грати небезпечну гру впродовж тривалого часу. Інститути безпеки в країні стали значно слабкими через внутрішню нестабільність.

Це свідчить про некомпетентність уряду та неправильно розподілені пріоритети. Про це в інтерв'ю для Gazeta.ua розповів Ігор Семиволос.

"Є чутки про тунелі, які з'єднують єгипетську територію і Сектор Гази. Єгипет не ефективно контролює цей регіон, де діють підрозділи Ісламської держави. Тут також працюють контрабандисти, які можуть постачати зброю. Деяка частина зброї виготовляється саме на території Сектору Газа, а інші частини потрапляють з Сирії", - заявив Семиволос.

Усі ці факти свідчать, що інститути безпеки суттєво ослаблені через внутрішню нестабільність в Ізраїлі, додав він.

Підпишіться на наш канал новин в Telegram - INKORR

"Це очевидний доказ некомпетентності уряду та неправильного розподілу пріоритетів. Більше уваги приділяли безпеці громадян на окупованих територіях, а не контролю безпеки своїх поселень на півдні Ізраїлю. Це пряме провалення Служби безпеки. Вони не змогли запобігти цьому нападу", - пояснив Семиволос.

Армія Ізраїлю знищила провідного інженера палестинської терористичної групи ХАМАС, Махмуда Сабіха, який займався розробкою зброї, включаючи безпілотники. ЦАХАЛ відбила удари по командних центрах ХАМАС та підземній інфраструктурі.

Уряди США і Європи викликають на розпіт тимчасове відкладення наземного вторгнення в Сектор Гази, зокрема, щоб отримати час на звільнення заручників, яких утримує ХАМАС.