Христина Соловій розставила крапки над «і» у мовному скандалі після інтерв'ю Єфросиніній

Українська співачка Христина Соловій отримала критику за свою позицію з приводу мовного питання та відносин з Росією. Вона зняла відео, де детально пояснила свої слова.

Співачка пояснила, що її висловлювання про "кров на руках" стосуються лише публічних осіб, які після розпочатку війни та окупації Криму продовжували підтримувати культурні зв'язки з Росією.

Вона зазначила: "Розмовляти російською - це ваше законне право, яке захищається Конституцією України. В своїх висловлюваннях я маю на увазі лише медійних осіб, які намагалися після 2014 року продовжити російський вплив в Україні та своєю творчістю і працею. Будьте критичними. Слава Україні!"

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Христина Соловій (@soloviyka)

У коментарях фанати підтримали співачку:

  • "Але ж це, що треба досі! Досі розказувати нерозумним, що російська мова - це зло!";
  • "Чудове інтерв'ю, ось характер, ось сила. Є тільки кілька людей, які вибачилися і визнали свою вину, а не такі недосконалі виправдання, як "ну таке тоді було";
  • "Повністю підтримую вашу точку зору. Вважаю, що всі громадяни України повинні спілкуватися українською мовою";
  • "Досі розмовляти російською - це не поважати себе і не любити свою землю та своє коріння".

Нагадаємо, що Соловій під час інтерв'ю зіткнулася з Машею Єфросиніною через вислів "кров українців на руках". Відповідаючи на це, телеведуча назвала співачку лицеміркою, бо вона не володіє толерантністю до людей, які допускали помилки у минулому.

Також Христина Соловій викликала шок своїми викриттями про роман з Сергієм Жаданом. Вона вперше розповіла про те, як покинула Жадана, який був старшим за неї на 18 років, ради свого нового коханця.

Читайте також:

  • Чи був в Україні попит на українське? Відповідь Маші Єфросиніній
  • Інтерв'ю з Христиною Соловій: правда, яку варто знати