Ігнат сказав, чому зараз немає великих ракетних обстрілів

Ігнат розповів про відсутність обстрілів
Ігнат розповів про відсутність обстрілів

Здається, росіяни в даний час збирають ракети для виконання своїх стратегічних завдань.

Такі атаки можуть бути спрямовані на критичну інфраструктуру, повідомляє речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ході телемарафону на Gazeta.ua.

Анатолій Степанов, спостерігач Спостережної місії Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ), підтвердив, що спостерігачі зафіксували обставини, які вказують на збільшення активності російських військ в Криму та прикордонних районах.

За його словами, російська сторона проводить роботи з підготовки, згідно з якими планується розміщення матеріально-технічної бази, що дозволить провадити оперативний контроль над Середземним морем і Атлантикою.

  • Інформація про зосередження російських військ на окупованому Криму викликала обурення в уряді України і партнерів країни у Ватикані, США, Канаді, Європейському Союзі та інших країнах.

  • Вони висловили свою підтримку та засудили дії Росії, попереджаючи про можливі наслідки для стабільності та безпеки в регіоні та за його межами.

Надходження ракет росіян може бути причиною занепокоєння, оскільки далекобійні ракети Х-101 мають здатність пролітати до 5500 км.

Збудовано відповідні сценарії для випадку раптових нападів росіян та пошкодження інфраструктури, і, якщо потрібно, будуть проведені відключення.

Світлана Гринчук, заступниця міністра енергетики, заявила, що робота на підготовку до наступного опалювального сезону вже виконується.

Читайте також