Іран завербував бізнесмена для вбивства Нетаньяху та голів силових відомств Ізраїлю, - ЗМІ

Схематичне зображення офіційного лого Моссаду та його розведувальних агентів
Схематичне зображення офіційного лого Моссаду та його розведувальних агентів

Нам спітничив цікавий матеріал, що в Ізраїлі відбувся спробний замах на життя прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху, міністра оборони Йоава Галланта та директора Служби спільної безпеки (Шабака) Ронена Бара, повідомляє видання The Jerusalem Post.

Стосовно планування вбивства високопосадовців, всі підозри падають на Іран. За інформацією видання, план передбачав використання ізраїльського бізнесмена, який жив у Туреччині і мав фінансові зв'язки з турецькими та іранськими особами. Через цих відносин план був розроблений для вбивства у Ізраїлі. У квітні цього року, Андрій Фарук Аслан та Гюнейд Аслан, турецькі громадяни, зустрілися з ізраїльським бізнесменом у місті Самандагу, за запрошенням представників іранця на ім'я Еді. З'ясувалося, що Еді не міг покинути Іран, тому бізнесмен згодився таємно перевезти його з Туреччини до Ірану. Обговорення плану відбулося в травні.

Згідно зі статтею, ізраїльський бізнесмен просив один мільйон доларів, перш ніж розпочати реалізацію плану. Пізніше, у серпні, він знову відвідав Іран і отримав 5000 євро від іранців за початок реалізації фінансових та логістичних дій, а також пов'язаних зі зброєю. Також його зобов'язали зняти відео ізраїльських об'єктів та передати погрози ізраїльським громадянам, які не виконували вказівок Ірану. Навіть намагалися залучити росіян та американців до виконання завдань проти іранських фігур, які проживали у Європі та США.

Нещодавно затримали бізнесмена, якого вже звинуватили у змові.

На кінець хотілося нагадати, що Ізраїль розширив свої військові дії в Газі.

Читайте також