Ірину Фаріон поновлено на посаді професорки «Львівської політехніки»

Ірину Фаріон на посаді професорки
Ірину Фаріон на посаді професорки

Професорку "Львівської політехніки" Ірину Фаріон поновили на посаді. Про це повідомляє катедра української мови Національного університету "Львівської політехніки".

У повідомленні кажуть: "Щиро вітаємо пристрасно мовознавчу, еталонно націоналістичну та тендітно сильну Ірину Фаріон з поверненням до нашої катедральної родини! Отож, зичимо вкотре: від книги – до книги, від мети – до мети, від перемоги – до перемоги!".

Нагадаємо, що Фаріон програла суд із поновленням на посаді професора кафедри української мови Інституту гуманітарних та соціальних наук Національного університету "Львівська політехніка". Суд вважає неприйнятними прояви нетерпимості до військовослужбовців.

Суд вважає, що Фаріон не має безпосередньої приналежності до військової служби, тому військовослужбовці і їх командири вирішують мовне питання самостійно.

Після звільнення Фаріон з львівського вишу Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження щодо висловлювань і публікацій мовознавиці. Проте пізніше суд вирішив поновити Ірину Фаріон на посаді і стягнути на користь науковиці заробітну плату за період вимушеного прогулу – 123 тис. 927 грн.

Читайте також