Ізраїльський виробник кави навмисно «стер» згадки про Туреччину з упаковки

Ізраїль замінює слово "турецька" на кавових пачках через критику

Ізраїльський виробник кави Strauss, після отримання суспільної критики, вирішив відмовитися від використання слова "турецька" на своїх упаковках кави. На нових упаковках з'явилися прапор Ізраїлю та патріотичні гасла, такі як "Покоління перемоги" та "Разом сильніше". Цю інформацію повідомляє Times of Israel.

Зазначається, що марка кави Strauss насправді не має жодного зв'язку з Туреччиною, але користувачі мережі відгукнулися позитивно на відмову від "турецького" бренду. Компанію закликали до цього вже у 2014 році, коли Туреччина підтримала ХАМАС під час конфлікту з Ізраїлем.

Глава Strauss, Аві Лауфер, розповів, що користувачі соцмереж закликали компанію назвати свою каву "ізраїльською". Він також зазначив, що зерно для кави постачається з Бразилії та інших країн. Новий дизайн упаковки має за мету підняти бойовий дух ізраїльської армії, зокрема під час бойових дій в Секторі Газа. Новий дизайн буде тимчасовим, але тривалість його застосування невідома. Старий дизайн залишатиметься у продажу.

Ведуча турецького телеканалу втратила роботу після випитої кави Starbucks

Ведуча програми новин турецького телеканалу TGRT Мельтем Гюнай, яка з'явилася в ефірі з чашкою кави Starbucks, втратила посаду. Також був звільнений редактор програми. Причиною цього стало розчарування турецького народу в зв'язку з подіями в Секторі Газа.

За інформацією видання Cumhuriyet, користувачі соцмереж почали бойкотувати телеканал після інциденту. Рішення про звільнення було прийнято відразу після ефіру. Дирекція телеканалу визнала цей вчинок неприпустимим, враховуючи порушення правил про приховану рекламу та чутливість турецького народу щодо Сектору Газа.

Бойкот ізраїльської та американської продукції в Туреччині

Також відомо, що Turkish Airlines приєдналися до бойкоту ізраїльської продукції і не подають її своїм пасажирам під час перельотів. Під заборону потрапили також низка товарів американського походження через підтримку США військових дій проти Палестини.

Авіакомпанія Turkish Airlines прибрала продукцію Coca Cola на внутрішніх рейсах. Крім того, на рейсах були вилучені продукція і напої Pepsi, Coca Cola та соки Cappy. У залах очікування Turkish Airlines більше не будуть продаватися жодні ізраїльські або американські продукти.

Замість них пасажирам пропонуються напої турецьких марок. Офіційна заява про бойкот буде зроблена після того, як продукти будуть повністю вилучені. Раніше було також оголошено, що Turkish Airlines зупиняють польоти до Ізраїлю.