Його знали як справжнього митця і професіонала. Згадаймо оператора Костянтина Гнітецького

Вшанування пам'яті Костянтина Гнітецького

Кожного дня о 9 ранку українці вшановують пам'ять жертв російсько-української війни. Сьогодні ми згадаємо Костянтина Гнітецького.

Костянтин Гнітецький був мешканцем Рівного і працював відеографом на телеканалі "Суспільне", а з 2020 року – в управлінні культури та туризму Рівненської ОДА, де займався діджиталізацією.

5 березня 2023 року Костянтина мобілізували. В ЗСУ він служив телефоністом у взводі зв'язку механізованого батальйону. Він захищав країну чотири місяці. 16 липня він загинув від ворожого мінометного обстрілу поблизу Діброви на Луганщині.

Друзі та колеги описують Костянтина як "професіонала з великої літери, талановиту, дисципліновану та надзвичайно працьовиту" людину.

Олексій Бухало, колега Костянтина, був знайомий з ним протягом багатьох років: "Ми разом працювали над програмою "Так було". Він цікавився історією та краєзнавством. Було легко співпрацювати з ним. Костя був не просто монтажером, він був професійним режисером. Він завжди пропонував свої думки, вносив свій вклад у проект. Він створював свої власні архіви і збирав відео".

Ольга Підгородецька, колега Костянтина, сказала: "Я була дуже щаслива у житті, оскільки працювала з Костянтином. Він монтував мої сюжети. Він був дуже світлою і талановитою людиною. Я пам'ятаю його маленьку кімнатку, де він працював, і його мішок із зернятами для голубів. Вони завжди прилітали до нього. Перед кожним монтажем він годував їх спокійно. Чому саме Бог забирає найкращих?"

Сергій Татаренко, інший колега, зазначив: "Ми працювали разом більше 10 років над програмою "Телеспорт". Він також монтував інші проекти для РОДТРК і "Суспільного Рівне". У нього було декілька десятків проєктів. Він запам'ятався мені як відповідальний професіонал. Іноді, можна сказати, занадто відповідальний. Він навіть перевіряв титри, які вже були переглянуті редактором, зі словником. Він був талановитим інженером. Самостійно створив телевізійний кран".

Прощання з Костянтином Гнітецьким відбулося 22 липня на майдані Незалежності у Рівному. Дружина захисника попросила знайти соняшники для його поховання, так як він дуже їх любив.

Ми приєднуємося до хвилини мовчання, вшановуючи пам'ять всіх українців, які віддали своє життя за Батьківщину. Ми пам'ятаємо про загиблих від рук російських загарбників і запалюємо свічки пам'яті, висловлюючи сум у національну хвилину мовчання. Ми вшановуємо громадян України, які віддали своє життя за свободу та незалежність країни, включаючи військових, цивільних і дітей, тих, хто помер у боротьбі з російськими окупантами та в результаті нападу ворожих військ на українські міста і села.