Канада готова фінансувати поставки боєприпасів в Україну - ЗМІ

Канада готова підтримати ініціативу Чехії з доставки артилерійських снарядів в Україну

Канадський уряд підтвердив свою готовність підтримати ініціативу Чехії щодо постачання Україні десятків тисяч артилерійських снарядів. За розповіддю CBC, федеральний уряд розглядає можливість виділення до 30 мільйонів доларів на цю ініціативу. Президент Чеської Республіки Петр Павел повідомив, що вдалося отримати велику кількість снарядів з різних країн, включаючи до 800 000 снарядів стандартного калібру НАТО і снаряди інших калібрів від країн, які не є членами Альянсу.

"Я уклав меморандум про взаєморозуміння з Чеською Республікою щодо можливого придбання боєприпасів, які вони мають у своєму розпорядженні. Це дозволить нам швидше зробити їх доступними для України, особливо на тлі наших власних зусиль виробництва", - заявив міністр оборони Канади Білл Блер.

За його словами, українські військові були постійно в незручному положенні через нестачу артилерійської зброї, систем протиповітряної оборони та далекобійної зброї. Особливо дефіцит засобів був відчутний в районі Авдіївки, де українські військові відстоювалися від російської агресії протягом чотирьох місяців незважаючи на чисельну перевагу противника.

Джерело: УНН