Кількість біженців з України суттєво зменшилась в одній із країн Європи: причини

Зменшення потоку українців, що їдуть до Ірландії для отримання тимчасового захисту

Міністр у справах дітей Родерік О'Горман повідомив, що кількість людей, які їдуть до Ірландії з України для отримання тимчасового захисту, суттєво знизилася. В уряді вважають, що таке зменшення пов'язане зі скороченням виплат та очікують, що ця тенденція продовжиться.

Плани уряду Ірландії щодо нових правил проживання для українських біженців

Уряд Ірландії планує скоротити виплати для новоприбулих біженців з України та встановити нові правила проживання у державному житлі. Зокрема, виплати для новоприбулих будуть скорочені до 38,80 євро на тиждень. Крім того, їм буде обмежено час безкоштовного проживання у готелях та іншому житлі від держави, після чого їм доведеться самостійно орендувати житло.

Вплив змін на потік новоприбулих

Міністр О'Горман зазначив, що зміни вже вплинули на кількість новоприбулих. Він висловив переконання, що після запровадження нових правил кількість нових прибуттів і надалі буде знижуватися.

Статистика щодо заявок на отримання притулку

У 2022 році кількість заявок на отримання міжнародного захисту зростала, але більшість з них була відхилена. Ірландія надала тимчасовий захист понад 100 тис. біженців із України. Однак останнім часом кількість прибуттів значно зменшилася.

Обмеження терміну проживання в державному житлі для українських біженців

Українським біженцям, які прибувають до Ірландії, надаватиметься державне житло протягом перших 90 днів. Після цього вони повинні будуть самостійно орендувати житло. Зростання виплат буде можливим лише після виїзду з державного житла і проживання в самостійному житлі.