Кім Чен Ин допоможе Путіну затягнути війну, але не змінити її хід

Озброєння з КНДР дозволить Росії продовжити повномасштабне вторгнення в Україну.

Водночас воно недостатньо сучасне, щоб змінити перебіг війни, пише Bloomberg.

"Очікується, що Кім Чен Ин перетне кордон із РФ уже цього тижня, здійснивши свою першу за 4 роки поїздку за межі півострова для переговорів із російським диктатором Володимиром Путіним. Сполучені Штати Америки вже заявили, що зустріч буде присвячена постачанню боєприпасів Москві", сказано в матеріалі.

Північна Корея має в своєму розпорядженні один із найбільших запасів артилерії та некерованих ракет, які можуть бути використані в озброєнні радянських часів. А саме його Росія активно використовує для атак на Україну.

Звернення по військову допомогу до Північної Кореї ознаменувало б розворот для двох держав. Радянський Союз був найбільшим спонсором Пхеньяна після його утворення 75 років тому і надав зброю під час вторгнення до Південної Кореї на початку Корейської війни 1950-1953 років.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Постачання боєприпасів з Північної Кореї навряд чи матимуть вирішальне значення в короткостроковій перспективі, але полегшать РФ продовження війни на виснаження. Більше боєприпасів дозволить Путіну продовжувати цю стратегію", вважає професор з питань національної безпеки у Військово-морському коледжі США Теренс Реріг.

Рішення звернутися до Північної Кореї по військову допомогу може свідчити про боротьбу за підтримку виробництва всередині країни. Боєприпаси з Північної Кореї можуть виграти час для Росії, даючи її промисловості шанс наздогнати попит.

У списку побажань Путіна ймовірно будуть 122-мм та 152-мм артилерійські снаряди, а також 122-мм ракети. Північна Корея, що знаходиться під жорсткими санкціями, не має доступу до технологій, які дозволили б їй масово виробляти якусь високоточну зброю. Але вона має запаси протитанкових ракет і ракет класу "земля-повітря". Це не дуже відповідає деяким новітнім озброєнням, які США та їхні партнери по НАТО відправляють в Україну.

"Північна Корея також є однією з небагатьох країн, які мають достатні запаси танків радянської епохи, подібні до тих, які Москва розмістила в Україні. Це Т-54 і Т-62, до яких КНДР може постачати запасні частини", додав експерт з озброєння Йост Оліманс.

Президент Росії Володимир Путін під час зустрічі з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином буде просити снаряди і боєкомплект для артилерійських систем, повідомив представник українського Головного управління розвідки Андрій Юсов.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин хоче зустрітися з президентом РФ Володимиром Путіним, щоб обговорити можливість постачання зброї для війни проти України. Зустріч може відбутися в Росії у вересні цього року.