Клієнти «Нафтогазу» платять двічі? Компанія зробила роз'яснення

Користувачі мобільних застосунків "Приват24" отримують повідомлення з повторними платіжками за газ. У прес-службі НАК "Нафтогаз України" пояснили ситуацію з такими ж рахунками та надали рекомендації.

Адміністратори газопостачальної компанії у коментарях під своїм постом порадили людям, які отримують однакові рахунки від "Нафтогазу" та представництва у їх місті, перевірити дані про стан свого рахунку через інші онлайн-сервіси підприємства.

"Рекомендуємо переглядати актуальну інформацію про стан рахунку за допомогою онлайн-сервісів нашої компанії, а саме через:

  • особистий кабінет,
  • чат-боти GASUA у Viber/Telegram або Facebook Messenger,
  • або зателефонувавши до нашого контакт-центру," - йдеться у відповіді "Нафтогазу" одному з користувачів.

Компанія зауважує, що інформація у сторонніх сервісах може містити некоректні дані.

"Це допоможе уникнути плутанини щодо нарахувань та здійснених оплат", - розповідають у "Нафтогазі".

Прес-служба компанії також пропонує звертатися до онлайн-підтримки "Приват24" для коригування шаблонів для швидкої оплати рахунків за спожитий газ.

Нагадаємо, що "Нафтогаз України" закликає споживачів звертати увагу на колір полум'я в газових побутових приладах. Воно повинне бути виключно блакитним, в інших випадках слід звернутися до газової служби.

Керівник НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов на телемарафону розповів, чого очікувати від тарифів в найближчу зиму 2023-2024 років.