КНДР відправила Росії кілька мільйонів боєприпасів – Sky News

Північна Корея передала Росії кілька мільйонів боєприпасів для артилерії

Міністр оборони Південної Кореї Шин Вон Сік заявив, що Північна Корея передала Росії кілька мільйонів боєприпасів для артилерії. Згідно з повідомленням Sky News, до РФ було відправлено понад шість тисяч контейнерів зі снарядами.

У цих контейнерах можуть бути понад 3 мільйони 152-міліметрових снарядів та 500 тисяч 122-міліметрових снарядів. Шин Вон Сік додав, що це можуть бути снаряди двох видів, і загальна кількість відправлених боєприпасів складає не менше кількох мільйонів.

«Це може бути суміш з двох видів снарядів, і можна сказати, що було відправлено не менше кількох мільйонів снарядів», - уточнив Шин Вон Сік.

Міністр оборони Південної Кореї повідомив, що багато північнокорейських заводів, які виготовляють боєприпаси, працюють лише на 30% своєї потужності через брак ресурсів. Однак, заводи, які виготовляють снаряди для Росії, працюють на повній потужності.

За даними розвідки, Північна Корея вже передала Росії понад півтора мільйона артилерійських боєприпасів. Проте ці снаряди були вироблені ще в 70-80-х роках минулого століття.

Читайте також:

  • Держдеп США: Росія вже місяцями отримує від КНДР контейнери з боєприпасами
  • Росія вбиває українців ракетами з КНДР: оприлюднено докази (фото)