Перетворюється на Приват2.0: клієнт monobank поскаржився на блокування картки

Перетворюється на Приват2.0: клієнт monobank поскаржився на блокування картки

Банк monobank блокує картки клієнтів без попередження

Клієнти monobank скаржаться, що банк без попередження блокує банківські картки, що призводить до втрати доступу до коштів. Вони про це пишуть на порталі Мінфін.

Один з клієнтів повідомив, що його карту заблокували без попередження, і йому довелося зіткнутися із проблемами. Клієнт зазначив, що перевів свою карту на просту, і вона була розблокована. Однак йому зараз потрібно здійснити ідентифікацію через зв'язок по телефону.

"Сьогодні несподівано - негадано карту заблокував банк. У додатку написано зв'яжіться на підтримку. Окей. Кілька запитань, чи не дзвонили вам із псевдо-підтримок, чи не тиснули на вас за платіж. Отримали відповіді, а потім пишуть. Вам потрібно зателефонувати на гарячу лінію по номеру. Можливості у мене не було через причини. Кажуть, давайте по відеозв'язку. Але це мене не влаштовувало зараз. У результаті банк сам створив проблему і перекладає проблему на клієнта нібито через те, що банк піклується про вас. Ага", - розповів чоловік.

У відповідь на це монобанк заявив про пріоритет безпеки коштів клієнтів. Вони не розголошують критерії, за якими аналізують та перевіряють операції, але зазначили, що картка може бути обмежена на використання з метою захисту від шахраїв. Щоб зняти це обмеження, клієнтам потрібно переконатися, що їх дані не були передані третім особам та що вони самі користуються карткою та додатком банку.

Очевидно, що така практика блокування карток без попередження негативно впливає на довіру клієнтів до банку. Клієнт, який зазнав цієї проблеми, відмітив, що він більше не буде симпатизувати даному банку, навіть не зважаючи на популярність проекту. Банк monobank повинен виправити свої помилки, щоб не стати наступним "Приватом 2.0".