Командувач ВМС назвав морські цілі України у війні

Українська морська війна проти Росії має дві цілі, повідомив командувач Військово-морських сил України Олексій Неїжпапа в інтерв'ю Sky News.

Перша мета війни - забезпечити доступ суден до українських портів. Інша ціль полягає в позбавленні російського флоту здатності атакувати територію України.

Ми повинні мати такі можливості, щоб Росія назавжди відмовилася навіть від думки дивитися в бік України, зокрема й на морі

За словами командувача ВМС, успіхи України у 2022 та 2023 роках є результатом складних, але інноваційних рішень. Однак через тривалість війни, попередні методи можуть вже не працювати.

Армія РФ адаптується, тому українські захисники також повинні адаптуватися.

Сучасна війна - це війна технологій. Хто виграє в технологічному сенсі, той і здобуде перемогу

Нагадаємо, командувач Військово-морських сил ЗСУ Олексій Неїжпапа заявив, що Україна перемогла б у війні швидше, якби міжнародні партнери надали їй дозвіл стріляти з західної зброї по цілях у глибині Росії. І якби українські Збройні сили могли від самого початку використовувати західні боєприпаси без обмежень.

Раніше командувач ВМС ЗСУ віцеадмірал Олексій Неїжпапа заявив, що все, що має прапор Російської Федерації, є зараз ціллю для Військово-Морських сил Збройних сил України.