Українцям "світить" підвищення тарифів на електроенергію: коли і на скільки зростуть ціни

Підвищення тарифів на електроенергію у 2024 році. Що говорить голова Держенергонагляду?

Голова Держенергонагляду Руслан Слободян заявив, що не виключає можливості підвищення тарифів на електроенергію у 2024 році. Він зазначив, що енергетична галузь потребує значних фінансових ресурсів для відновлення енергооб'єктів, які були пошкоджені російськими атаками. За його словами, ворог уразив понад 7 ГВт генеруючих потужностей, і відновлення їх може зайняти тривалий час.

"У цілому ворог уразив понад 7 ГВт генеруючих потужностей, на відновлення яких потрібен досить тривалий час", - підкреслив він.

За попередніми розрахунками, збитки енергетичної галузі за останні півтора місяця перевищили 1 млрд доларів. Відновлення енергооб'єктів неможливо здійснити лише за рахунок діючого тарифу на електроенергію та міжнародної допомоги.

"Ймовірно, доведеться усе ж таки розглянути можливість залучення внутрішніх резервів - переглянути тариф на електроенергію. Оскільки потрібен дійсно великий фінансовий ресурс для відновлення об'єктів електроенергетики, перший етап такого підвищення, можливо, доцільно зробити вже цьогоріч", - наголосив Слободян.

Нагадаємо, що кияни заборгували 450 млн гривень і їм можуть "відрізати світло" першочергово.