На Закарпатті до ТЦК доставили професійного футболіста

Футболіста ФК "Хуст" доставили до військкомату

Уранці 7 травня на вокзалі міста Хуст працівники місцевого ТЦК зупинили та доставили до військкомату футболіста Миколу Сираша з ФК "Хуст". Про це повідомив журналіст та громадський активіст Костянтин Андріюк.

Журналіст наголосив, що у футболіста є чинний контракт з клубом. У ФК "Хуст" Сираш грає на позиції захисника.

Клуби визнаються критично важливими

Виконувач обов'язків міністра молоді та спорту Матвій Бідний пояснив, чому деякі футбольні клуби України визнали критично важливими об'єктами, а їхні гравці - отримали бронювання від мобілізації. Він нагадав, що Кабмін розробив процедуру, відповідно до якої підприємства й установи визнаються критично важливими.

"Ми діємо в межах цієї процедури. Перед нами стоїть завдання зберегти спорт, зокрема футбол. Якщо взяти абсолютне значення, то кількість заброньованих футболістів - це невелика частина", - сказав в.о. міністра спорту.

Бідний уточнив, що не всі футбольні клуби визнані критично важливими підприємствами.

"Оболонь" спростувала інформацію про групову повістку

Раніше повідомлялося, що 25 футболістів клубу "Оболонь" отримали повістки від військкомату. Проте, футбольний клуб Київ повідомив, що ця інформація не відповідає дійсності. "На цей час жодному з гравців команди не надходили повістки. Адже всі військовозобовʼязані працівники клубу дотримуються Законів України про 'Про оборону України', 'Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію', 'Про військовий обовʼязок і військову службу'", - повідомили в клубі.

Закон про мобілізацію змінив правила бронювання чиновників

Згідно з новим законом про мобілізацію, в Україні змінено правила бронювання чиновників. Військовозобов'язані громадяни, які очолюють певні департаменти чи підрозділи, можуть бути призвані до армії.