Командувач ЗСУ пояснив, що допомогло б Україні кардинально змінити перебіг війни

Україна хотіла б перемогти швидше

Україна перемогла б у війні швидше, якби міжнародні партнери дозволили їй стріляти з західної зброї по цілях у глибині Росії. Про це заявив командувач Військово-морських сил ЗСУ Олексій Неїжпапа. Він також нагадав, що Велика Британія, США та інші союзники погодилися надати Україні далекобійні ракети, але їх використовують лише для ураження цілей на окупованих територіях України, а не в глибині Росії. За його словами, Україна може змусити Путіна відчути біль, якщо почне давати відсіч.

«Путін поводиться як дрібний гангстер, який знає, що якщо йому відповідатимуть удар за ударом, то він не почне бійку... Якщо він зрозуміє, що Україна може дати відсіч і змусити його по-справжньому відчути біль, звичайно, він усе це припинить», - сказав Неїжпапа.

Українські війська активно ведуть бої з окупантами на різних ділянках фронту, а росіяни посилюють артилерійські удари, намагаючись просунутися на Куп'янському, Лиманському та Бахмутському напрямках. Україна має потенціал повернути контроль над повітряним простором за рахунок винищувачів F-16.

Підсумкові дані вказують на те, що триває 704-й день війни Росії проти України і у цей час відбулося 79 бойових зіткнень.