Костянтин Жеваго не має жодного відношення до корупції у Верховному суді

Костянтин Жеваго не має жодного відношення до протиправних дій, які розслідують правоохоронні органи у справі про корупцію у Верховному суді України.

Про це йдеться в офіційному листі, направленому підприємцем в Національне антикорупційне бюро та Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру. Копію документа поширила пресслужба підприємця. У листі стверджується, що інформація про неправомірну вигоду, яку могли одержати судді ВС начебто від імені Жеваго, не відповідає дійсності. Підприємець повідомив НАБУ і САП, що готовий співпрацювати зі слідством у цій справі відповідно до Конституції України, Кримінально-процесуального кодексу та міжнародних угод.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Так, я готовий до повної співпраці зі слідством та прокуратурою. Готовий брати участь в усіх слідчих та процесуальних діях, надавати пояснення, показання", підкреслив Жеваго. Він також поінформував правоохоронні органи, що нині мешкає у Франції, однак готовий до участі у процесуальних діях відповідно до міжнародних угод. Зокрема, Жеваго згоден взяти участь у слідчих діях на території посольства України у Франції.

Пізно ввечері 15 травня Голову Верховного суду Всеволода Князева затримали на хабарі в $3 млн. Фото з пачками доларів, розкладеними на дивані, оприлюднили в НАБУ. У Князева відбувалися обшуки. Обшуки також йдуть у кабінетах 18 суддів ВС.

Князев був обраний на посаду судді Верховного суду 22 жовтня 2021 року. За нього віддали свої голоси 98 колег.