Козир для торгу: у Держдепі відреагували на продовження у РФ арешту журналіста WSJ Гершковича

Державний департамент США виступив заявою щодо продовження терміну утримання журналіста WSJ Евана Гершковича під вартою московським судом. Вони заявили, що ця дія підтверджує невинуватість журналіста, оскільки російські чиновники не представили жодних доказів.

Речник Державного департаменту США Метью Міллер зазначив: "Російські чиновники не надали жодних доказів злочину, йому (Гершковичу - ред.) просто продовжили термін тримання під вартою ще на три місяці. І попри їхні заяви, насправді вони не надали жодного (аргументу на користь) виправдання його затримання".

Представник Держдепу підкреслив, що це підтверджує безпідставність обвинувачень і затримання американського журналіста. Він також наголосив на тому, що журналістика не є злочином і закликав Росію припинити використовувати таких осіб для торгу.

"Вони мають бути негайно звільнені", - підкреслив представник адміністрації США. Він також заявив, що звільнення Гершковича та іншого громадянина США, Пола Вілана, є пріоритетом для Вашингтона.

Джерело: Укрінформ