Кулеба дорікнув Захід за постачання Patriot

Захід жорстко критикує постачання Patriot
Захід жорстко критикує постачання Patriot

Міністр закордонних справ України закликав партнерів поставити Україні Patriot та дозволити завдавати ударів углиб РФ.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав країни, які пообіцяли поставити Україні ПЗРК Patriot, нарешті виконати свої обіцянки. Він зазначив, що системи уже готові, але потрібно ще остаточне рішення. За словами Кулеби, Україна відчула прогрес у поставках Patriot з квітня, але деякі системи ще не отримані. Він закликав партнерів виконати свої обіцянки, особливо перед початком осіннього періоду, коли Росія може виявити чинності своїх збройних сил.

"Закликаю всі країни, які пообіцяли Patriot місяці тому, нарешті поставити їх. Вони є, вони готові, не вистачає тільки фінального 'зеленого світла'. Якими б не були причини, настав час це зробити. Ми входимо в осінь. І в понеділоК ми побачили, як діятиме Росія", – наголосив він.

Дмитро Кулеба також планує підняти питання про значну затримку в поставках військової допомоги після її обіцянки. Цей фактор ускладнює планування дій на полі бою, тому він закликає розв'язати цю проблему. Крім того, міністр закордонних справ наголошує на значущості інвестицій у виробництво військової техніки в Україні, як дешевшого та ефективного способу.

Раніше повідомлялося, що США не планують передавати Україні винищувачі F-16, повідомляється на сайті Європейської правди.

Читайте також