Кулеба обговорив з Боррелем способи прискорення постачання боєприпасів в Україну

Кулеба провів переговори з Бореллем щодо підтримки України з боку ЄС

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба переговорив з верховним представником Євросоюзу Жозепом Борреллем з питань підтримки України. Про це Кулеба повідомив у соцмережі X (Twitter), повідомляє "Хвиля".

Під час зустрічі Кулеба подякував Борреллю за його зусилля стосовно мобілізації підтримки України з боку ЄС і за готовність активізувати пошук доступних систем "Петріот" для ЗСУ.

Також читайте:  Кіберспорт та геймінг – чим вони важливі і чим має пишатися Україна

"Він також поінформував мене про поточний статус постачання артилерійських боєприпасів ЄС до України. Ми обговорили способи їхнього прискорення", - заявив Кулеба.

Кулеба також зазначив, що обговорили наступний пакет санкцій ЄС щодо Росії, який повинен створити більший тиск на цю країну-терориста.

"Особливу увагу ми приділили майбутньому форуму оборонної промисловості Україна-ЄС, метою якого є збільшення обсягів виробництва оборонної промисловості в Україні та всій Європі", - підсумував глава МЗС України.

Нагадуємо, що 3 квітня президент Фінляндії Олександр Стубб відвідав Київ для зустрічі з українським президентом Володимиром Зеленським - на зустрічі було підписано угоду про безпеку.